گوگل سرچ کنسول یا Google Search Console یک ابزار خیلی مفید برای بهبود وضعیت سئو و همچنین مانیتورینگ وضعیت وبسایت در موتور جستجو گوگل هستش.
اخیرا که ۲۰۰مین کلیک گوگل رو به عنوان Achievements دریافت کردم متوجه شدم که گوگل یه متن پیشنهادی برای بهبود وضعیت تولید محتوا رو بهم پیشنهاد میده که منم تصمیم گرفتم اونو با شما هم به اشتراک بذارم.
البته اگه از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید توی قسمت Insights شما هم همون متن رو میتونید ببینید.
نکته اول: یک ایده مناسب پیدا کنید
ایده خوب اونطوری که گوگل سرچ کنسول میگه معمولا با سرچ کردن کوئریهای مختلف و دیدن چیزهایی که بیشتر مردم به سمتشون سوق پیدا میکنن به ذهنتون میتونه خطور کنه.
کوئریها میتونن به شما کمک کنند تا بهتر مردم رو بشناسید و با نیازهاشون آشنایی پیدا کنید.برای اینکار یه سرچ کوئری اولیه که تو ذهنتون هستش رو انتخاب کنید. بعد محتوای وبسایتهای مختلف رو یه نگاه بندازید.
برای اینکه با سوالات و کوئریهای مشابه هم آشنا بشید میتونید توی صفحه نتایج جستجو از بخش “People Also Asked” و “Related Search” هم استفاده کنید تا با کوئریهای مشابه روبرو بشید.
همچنین برای اینکه بهتر با ترندها یا محتوای داغ مربوط به جغرافیا یا لوکال خودتون آشنا بشید میتونید از سرویس Google Trends استفاده کنید.
توی این ابزار هر کوئری که دوست دارید رو وارد کنید. با این کار اطلاعات کاملی راجع به میزان جستجو اون کوئری یا کلید واژه، لوکیشنهای که توش اون سرچ انجام شده، موضوعات مرتبط و کوئریهای مرتبط رو دریافت کنید.
نکته دوم: محتوای خوبی رو ایجاد کنید
بعد از اینکه یک ایده و یه تایتل خوب تو ذهنتون درست شد حالا نوبتشه که محتوای درست و حسابی برای اون ایده بنویسید. برای اینکه محتوای خوبی بنویسید هم نیاز است که محتوا نویس خوبی باشید! (ندونسته غیب میگم 😅)
چند نکته کلی و ساده رو برای تولید محتوای میگم که هر کدومشون خودش یه مطلب آموزشیه که بعدا مینویسم و اینجا لینک میکنم:
- ساده، صریح و واضح بنویسید
- هدلاین و زیرتایتلها رو جذاب بنویسید.
- از تصاویر، ویدیوها و المانهای گرافیکی استفاده کنید.
- مقدمه و پایانبندی درستی داشته باشید.
- طول محتوا رو تا جایی که میتونید کم کنید. مطالب بالای ۲۰۰ کلمهای شانس کمتری نسبت به مطالب ۱۰۰۰ کلمهای برای خوندن دارند.
- محتوا رو براساس اصول سئو بنویسید تا بهینه باشند. اگه از وردپرس استفاده میکنید افزونه All in One SEO بهتون تو این زمینه کمک میکنه.
- جملات کوتاه بنویسید و سریع به اصل مطلب بپردازید! (در غیر اینصورت فُـــحش میخورید، دیدم که میگم!)
نکته سوم: سعی کنید همه جا دیده شوید
این نکته سوم یکی از مشکلات اساسی خود بندهست. از اونجایی که من با شبکههای اجتماعی رابطه خوبی ندارم و واقعا حالم ازشون بهم میخوره (بجز لینکدین البته!) توی این نکته خودمم زیاد خوب عمل نمیکنم. اما شما اینطوری نباش!
اصولا شبکههای اجتماعی مخصوصا برای ما ایرانیها یعنی مطالب سرگرم کننده. اگه مطالبتون هم سرگرم کننده نباشه معمولا بازدید کمی میخوره.
به همین دلیل سعی کنید حتما توی شبکههای اجتماعی فعالیت بالایی داشته باشید و مطالبی که توی وبسایت میذارید رو از اون طریق منتشر کنید.
خبرنامه هم خوبه ولی خب فکر نکنم بجز ما Old-Styleها کسی پیدا بشه که ساعت به ساعت ایمیلش رو چک کنه.
نکته چهارم: ظاهر سایت و محتوا
ظاهر وبسایت و برگه نوشتههاتون رو تا جایی که میتونید جذاب و گیرا طراحی کنید. مطمئن بشید که دستگاههای موبایل به راحتی میتونن وارد وبسایت بشند و مطالب رو مطالعه کنند.
کلا سعی کنید وبسایت را با هر نوع دستگاهی سازگار طراحی کنید و حتما تصاویر و ویدیوهایی که توی وبسایت قرار میدید هم از کیفیت خوبی برخوردار باشه!
در پایان
نوشتن محتوای خوب یکی از کلیدیترین تکنیکها برای جذب مخاطب هستش. رعایت این چهار نکته شما رو به محتوای بهتر و البته کلیک بیشتر از طرف موتور جستجو گوگل سوق میده.
دیدگاهتان را بنویسید