گیتد‌کانتنت راکت

چند وقت پیش بود که بنابر ضرورتی که مدیر وبسایت راکت دید به یک کتابچه کوچیک و جمع و جور نیاز پیدا کردیم تا افرادی که قصد یادگیری برنامه نویسی رو دارند خیلی سریع بتونن مسیرهای کلی دنیای برنامه نویسی رو پیدا کنند و روش یادگیری‌ش رو پیدا کنند.

به همین دلیل این وظیفه رو به بنده دادن و ازشون خواستم تا استراتژی کلی کار رو بهم بگند تا بفهمم دقیقا با چه نیازمندی‌هایی روبرو هستیم و در نهایت قصد داریم که مخاطب کتابچه به کدوم سمت پیش بره. بعد از اینکه یک لیست کلی از کارها رو بهم ارائه داد منم چند تا اصلاحیه و پیشنهاد اضافه کردم و بعد از تایید شدنشون کار رو شروع کردم.

کلیت قضیه این کتابچه این بود که به صورت کلی مخاطب رو با مسیر یادگیری برنامه نویسی آشنا کنیم و بعد از اون اونا رو به سمت دوره‌های آموزشی خود وبسایت راکت سوق بدیم. به همین دلیل جدای از اینکه متن می‌بایست راهنمایی علمی باشه، می‌بایست وجه مارکتینگ هدف رو هم پوشش بده. معمولا این کار برای وبسایت‌ها و پلتفرم‌هایی که اول کارشونه برای یک کپی رایتر یا نویسنده سخت و چالش برانگیزه چون امکانات و انتخاب‌ها محدوده و سخته که بتونیم هم علمی پیش بریم و هم مارکتینگ رو جلو ببریم.

اما با راکت این چالش تا حد زیادی خود به خود حل شده بود چرا که محصولات آموزشی تنوع زیادی داشت و می‌شد بین همشون مانور داد. به هر حال کار رو شروع کردم و روی یک دفترچه یادداشت اولش یک مسیر محتوایی یا یک نقشه قدم به قدم درست کردم. منظور از این مسیر محتوایی اینه که بیاییم کلیت کار رو به یک تعداد عنوان و هد-لاین خلاصه کنیم. مثلا برای این کتابچه تقریبا ۹ عنوان انتخاب کردم و روی اونا مانور رفتم.

همیشه هم توی ذهنم بود که این عنوان‌ها باید با هم با علمی بودن متن جور بشه و هم با بحث مارکتینگ محتوایی. به همین دلیل ترجیح دادم که با مقدمه‌ای کلی از اینکه برنامه نویس کیه و چکاری انجام می‌ده و در حال حاضر چقدر حقوق می‌گیره و… شروع کردم و بعد سروقت آینده نگری و… رفتم.

یک مقدمه خوب باعث می‌شه که خواننده واقعا جذب محتوا بشه و ادامه رو بخونه. به نظرم چالش برانگیزترین بحث یک نوشته اول مقدمه‌شه و بعد پایان بندی اون. وسطاش خیلی ساده‌تره چون تقریبا معلومه که می‌خوای چیکار کنی.

چالش‌های لندینگ پیج

بعد از تموم کردن کتابچه و تایید نهایی، چالش بعدی که پیش می‌اومد بحث لندینگ پیج خود کتابچه بود. چالشی که اینجا وجود داشت این بود که من می‌بایستی با طراح رابط کاربری و توسعه دهنده و مدیر مجموعه به صورت ریموت ارتباط داشتم و دقیقا نیازمندی‌های خودم و محتوام رو بهشون می‌گفتم و در نتیجه کمی به صورت ریموت اینکارا سخته. البته که مطمئنا کاری نیست که انجام نشدنی باشه و در نهایت لندینگ پیج کتابچه هم به خوبی درست شد.

یکی دیگه از چالش‌های این لندینگ پیج این بود که نوع محتوای متنی متفاوتی داشت. وقتی شما بلاگ یا مقاله می‌نویسید یک سیر خطی محتوا رو در اختیار دارید که باید بنویسید و تحویل بدید. اما اینجا شما با شکل‌های مختلفی از محتوا همراه هستید.

بخش اول یک عنوان یا معرفی کلی محصول با یک دکمه CTA بود که باید یک توازن و همخوانی رو با هم بوجود می‌آوردم اونم توی ۴۰ تا ۶۰ کلمه و یک دکمه ۳ تا ۵ کلمه‌ای.

صفحه اصلی لندینگ پیج راکت باز

بقیه قسمت‌های این لندینگ پیج هم با محتواهای متنی متفاوتی روبرو بود. مثلا سوالات متداول، ویژگی‌های کلی کتابچه، انتخاب درست قطعه‌هایی از کتابچه و در نهایت یک سخن نهایی که شانس بیشتری برای استفاده از محصول رو پیدا کنیم.

سوالات متداول

به صورت کلی پروژه خوب از آب دراومد و با انتظارات خودم سازگاری داشت. به نظرم که چالش جدیدی بود و منم تشنه همچین چالش‌هایی.

A few months ago, I received an email from the founder of roocket.ir about writing gated content on “Learning Programming (like a roadmap)”. I liked the idea. After setting some deadlines, discussing the budget, and understanding the requirements, I began working on it.

roocket.ir is an educational website for learning about web design and back-end development. But why do they need gated content?

Besides the need to gather new emails for their marketing plans (in gated content, you can download a resource by entering your email or phone number), they were also receiving many emails asking how to start a programming journey. At that time, they didn’t have a course on that topic.

So, creating a document about the programming roadmap and linking it to the courses on the website was a great idea.

How did the project start?

I began by gathering all the information I needed to write the document:

  • Finding user persona
  • Building a roadmap structure for starting programming
  • Syncing the courses with the roadmap
  • Talking to a graphic designer to create the pages and illustrations

After this, I start writing:

  • A well-crafted introduction about the book and the needs it addresses.
  • Building a page index based on the subjects.
  • Write each step individually, explaining its importance, providing examples, and listing related tools.
  • Addressing different courses and documentation based on each step.
  • Write about different market scenarios for various types of programming, including job offers and salaries.
  • And a conclusion section, summarizing the book’s content and its goals.

Writing landing page

After writing the book, it was time to create a landing page for the gated content and write some description and CTA text.

To build the landing page, I used a static site generator (Astro.build) and a local email marketing tool for collecting emails.

You can see the result on the programming guidance book page. However, it’s in Persian, so you might not understand it. But it is built around four sections or types of text.

  1. Heading, summary, CTA.
  2. Features and goals.
  3. Example text of the book.
  4. FAQ.

What I’ve learned

I enjoy tasks that teach me something new. This was one of them. For this task, I learned new topics:

  • How to use a static site generator (Astro.build) to create a landing page.
  • How to integrate a local email marketing tool to collect emails.
  • How to structure a landing page with headings, summaries, CTAs, features, goals, example text, and FAQs.

This experience was both challenging and rewarding, as it allowed me to expand my skills and knowledge.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *