بازاریابی محتوا یا Content Marketing: مزایا و معایب

کانتنت مارکتینگ یا بازاریابی محتوا یک روش اثبات شده و قویه که به شرکت‌ها و استارتاپ‌ها کمک می‌کنه تا بتونن خودشون و محصول‌شون رو به دنیا معرفی بکنند. این شکل از بازاریابی قدمت طولانی داره و خیلی وقته که ازش استفاده میشه. اما با گذشت سال‌ها از استفاده از اون، روش‌ها و تکنیک‌های جدیدی توسعه پیدا کرده که ما تولید کننده‌های محتوا با این موارد باید سر و کار داشته باشیم.

به هر حال امروز قصد دارم که از مزایا و معایب بازاریابی محتوا بگم تا به صورت خیلی واضح‌تر و البته درست‌تری با این موضوع روبرو بشید و در نهایت به صورت منطقی‌تری سراغ این حالت از بازاریابی برید.

خوبی‌ها و بدی‌های بازاریابی محتوا
مزایا و معایب بازاریابی محتوا – منبع تصویر

مزایا

من هر چی فکر کردم و به کلیات ماجرا نگاهی انداختم ۵ مزیت کلی به نظرم اومد که البته همه‌ مزایا بازاریابی محتوا رو شامل نمیشه اما این‌ها به نظرم مهمترین‌هاشون هستند:

  1. بالا بردن شانس دیده شدن: محتوا مهمترین المانی هستش که می‌تونه حضور شما در دنیای اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و موتورهای جستجوگر رو توجیه بکنه. این موارد مهمترین بسترهایی هستند که مشتریان با اونا شما رو می‌شناسند و در نهایت با شما تعامل برقرار می‌کنند. در نتیجه یک محتواگذاری خوب، کلید داشتن جایگاه خوب در دنیای اینترنت است.
  2. اعتماد‌سازی: ایجاد محتوای خوب و بهینه و البته مفید باعث میشه که مشتری‌ها با آسانی بیشتری به شما اعتماد کنند و در نهایت بتوانند از سرویس‌های شما بهره ببرند. این نکته اگه به خوبی پیاده‌سازی بشه می‌تونه دهن رقیباتون رو سرویس بکنه 🙂
  3. کم هزینه بودن: تولید محتوای خوب یکی از روش‌های کم هزینه برای بازاریابی هستش. به نسبت بیشتر حالت‌های بازاریابی، محتوا گذاری هزینه کمتری را برای شما ایجاد خواهد کرد.
  4. محتوای بیشتر، شانس بیشتر برای فروش: محتوا یکی از حالت‌های بازاریابی‌ست که مستمر بودن و به صورت مداوم تولید کردن آن، نه تنها باعث دور کردن کاربران از خودتان نمی‌شود بلکه شانس شما برای جذب مخاطب و فروش بیشتر را افزایش می‌دهد.
  5. نرخ تبدیل بالا: محتوا شانس شما برای تبدیل بازدید کننده به مشتری را بسیار بالا می‌برد چرا که جا برای استفاده از CTA و پروموشن در بین محتوا بسیار زیاد بوده و امکانات دیگر برای پیاده‌سازی تکنیک‌های تبدیلات کاربری زیاد وجود دارد.

معایب

۵ تا عیب یا مشکل یا بهتر بگم چالش هم در زمینه Content Marketing وجود داره که اونا رو هم همین زیر گفتم:

  1. زمان‌بر بودن: محتوا نویسی یکی از کارهایی‌ست که معمولا نسبت به دیگر حالت‌های بازاریابی زمان‌برتر بوده و در نتیجه به تلاش و مدت زمان زیادی نیاز دارد.
  2. نتایج دیرهنگام: نتیجه بازاریابی محتوا و تاثیرات اون معمولا کمی طول می‌کشد و در نتیجه اگر برای مشاهده نتایج عجله داشته باشید سراغ محتوا نروید. محتوا یک استراتژی بلند مدت است.
  3. رقابتی: از اونجایی که این شکل از بازاریابی یکی از اصلی‌ترین حالت‌های حضور در دنیای آنلاین است، بیشتر شرکت‌ها از این حالت استفاده می‌کنند و در نتیجه با یک حالت بسیار رقابتی روبرو هستید.
  4. نیاز به مداوم بودن: این مورد یکی از دلایلی‌ست که بسیاری از مجموعه‌ها زود از دست محتوا کلافه می‌شوند. شما باید در تولید و انتشار محتوا مداوم و مرتب باشید. در غیر اینصورت محتوای شما نمی‌تواند چندان کاربردی باشد.
  5. نیاز به متخصص: تولید محتوا نیاز به مجموعه‌ای از متخصصین دارد. نویسنده حرفه‌ای، متخصص سئو، دیزاینر و… .

جمع‌بندی

بازاریابی محتوا یک رویکرد بسیار جدی و البته اثبات شده برای پیشبرد کسب و کارهاست. تلاش کردم تا براساس اونچه که تجربه کرده‌ام در مورد مزایا و معایب بازاریابی محتوا صحبت کنم. امیدوارم مفید بوده باشه.

منتشرشده توسط

ارسطو عباسی

تکنیکال کانتنت رایتر – نویسنده حوزه فناوری – کپی‌رایتر – گیک || فلسفه و ادبیات خوان حرفه‌ای - علاقه‌مند به مطالعه نرم افزار آزاد

یک دیدگاه در “بازاریابی محتوا یا Content Marketing: مزایا و معایب”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *