این سوال سختیه و دلیل سخت بودنش اینه که اگه دنبال یه جواب سرراست و واضح برای این سوال باشیم مطمئنا بدون در نظر گرفتن یکسری فاکتور، ناممکن خواهد بود. سوال «طول محتوا باید چند کلمه باشه؟» مثل اینه بپرسیم چقدر از قرص ویتامین D3 استفاده کنم؟ حالا البته خیلی مثال خلاقانهای نبود اما در نهایت برای پاسخ به این پرسش هم نیازه که یه سری فاکتور اندازهگیری بشه و در نهایت براساس نیازمندیتون اون مقدار رو تعیین کنیم.
طول محتوا یک فاکتور خیلی مهم در مسئله دیجیتال مارکتینگ، بالا بردن رنک سئو، بهبود تجربه کاربری وبسایت و… هستش و نباید سرسری ازش عبور کنیم. به همین دلیل من قصد دارم امروز شما رو با فاکتورهایی آشنا کنم که در نهایت باعث میشه طول محتوایی که باید تولید کنید دستتون بیاد. جدای از اون یکسری استاندارد برای حجم تولید محتوا براساس تعداد کلمه رو بهتون میگم.
آیا یک نرخ یا محدوده استاندارد برای طول محتوا براساس کلمه وجود داره؟
بله اما نه خیلی دقیق! بعضی از متخصصین حوزه دیجیتال مارکتینگ پیشنهاد میدن که محدوده تولید محتوا شما بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه باشه اما این جواب خیلی خیلی کلیه و برای همه هم پیشنهاد نمیشه. مثلا وبسایتهای خبری که قصد دارند به سرعت یک موضوعی رو با خوانندههاشون به اشتراک بذارن از ۳۰۰ تا ۶۰۰ کلمه برای اینکار استفاده میکنن. یه وبسایت آموزشی برای توضیح یک ویژگی از یک سرویس از ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه استفاده میکنه و… . میبینید که سناریوهای مختلف، محدودههای متفاوتی از تعداد کلمات رو بهمون نشون میدن.
اینکه چه محدودهای از تعداد کلمات برای تولید محتوا باید استفاده بشه بستگی به موضوعات مختلفی داره. مثلا:
- استراتژی محتوایی وبسایت چییه؟ تبدیل بازدید کننده به مشتری، تبدیل خواننده به خریدار یک محصول خاص و…
- مخاطبینش چه افرادی هستند؟ خانوم اند یا آقا؟ سنشون چقدره؟ کارمندند یا بازاری؟ و…
- نوع محتوایی که قراره تولید بشه چییه؟ بلاگ پست، مقاله تخصصی، سوال و جواب و…
- پلتفرمی که قراره این محتوا توش بارگذاری بشه چییه؟ بلاگ؟ توییتر؟ اینستاگرام؟ لند پیج؟
- و…
تمام مواردی که بهشون اشاره کردم روی اینکه چه تعداد کلمهای برای یک محتوا باید در نظر گرفته بشه تاثیر میذاره. اما در نهایت همه چیز به مخاطبین وبسایت شما بستگی داره، ما تمام این فاکتورها رو برای این در نظر میگیریم که بتونیم بازدید کننده رو به مشتری یا مخاطب همیشگی تبدیل کنیم و برای همین نیازه که نیازمندی اونا رو در نظر بگیریم. اگه که بعد نیازمندی مخاطبین به این نتیجه رسیدید که حجم تولید محتوای شما باید به ازای هر پست ۵۰۰ کلمه باشه، پس بیخیال هر استانداردی که میگه حجم محتوا باید ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تا باشه! اما یادتون نره که خود سنجیدن نیاز کاربر به شناسایی و بررسی فاکتورهای دیگهای که گفتم نیاز داره.
بررسی فاکتورهای اصلی برای تعیین طول محتوا بلاگ پست
برای اینکه تعیین کنید که یک بلاگ پست (مطلب وبلاگی) چه تعداد کلمات رو باید شامل بشه چند فاکتور اساسی وجود داره:
کسب و کار مورد نظرتون رو بشناسید
بعضی از کسب و کارها برای معرفی محصولشون نیاز به تولید محتوای بیشتری (به لحاظ طولی) دارن و بعضی از سرویسها و کسب و کارها از اونجایی آشناتر هستن میشه با کلمات کمتری توصیفشون کرد.
نیازمندی مخاطبینتون رو درک کنید
فرض کنید شما مخاطب کسب و کار/مجله/فروشگاه X هستید. در این صورت میخواهید مطلبی که میخونید کوتاه باشه یا طولانی؟ میخواهید تمام سوالاتی که تو ذهنتون هست رو پاسخ بده یا نه؟ میخواهید مطلب خیلی تخصصی بشه یا سطحی و کلی؟ خب شما دارید برای مخاطبین مینویسید نه برای دل خودتون، پس اونا رو دریابید!
وضعیت مخاطب در خرید محصول رو در نظر بگیرید
در هر مرحله از فروش محصول نوع خاصی از محتوا با حجم خاصی ازش رو باید ارائه بدید. مثلا قصد دارید در یک بلاگ پست محصول رو معرفی کنید؟ خب کامل معرفی کنید، قصد دارید به صورت یک ضرب و العجل محصول رو به مخاطب بشناسونید؟ خب کوتاه و تا جایی که میتونید مفید (نیازمندیها رو مشکلی که این محصول قراره حل بکنه) محصول رو معرفی کنید.
کلمه کلیدیتون رو در نظر بگیرید
اگه کلمه کلیدیتون به دنبال پاسخ دادن به یک پرسش هستش، پس سعی کنید مستقیم پرسش رو پاسخ بدید و از حاشیه دوری کنید. اگر کلمه کلیدیتون رقیب زیاد داره و دامنه محتوایی زیادی داره بیشتر از ۱۰۰۰ کلمه بنویسید.
این مسئله رقیب و کلمه کلیدی مفهوم خیلی مهمیه توی بازاریابی محتوا که باید بعدا یه مطلب کامل راجع بهش بنویسم!
تعداد کلمات مناسب براساس نوع و هدف محتوا
بلاگ پست یا مطلب وبلاگی تنها یک نوع از دهها نوع محتواییست که در وبسایتها قرار میگیرد. هر مطلبی بر اساس اینکه از چه نوع محتوا و ساختاری برخوردار است میتواند حجم یا طول متفاوتی داشته باشد. بیایید با چند نوع محتوایی و تعداد کلمات مناسب برای آنها آشنا شویم:
- محتوای خبری روزانه: ایدهآلترین حجم برای تولید محتوای خبری روزانه بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ کلمهست. شما باید بتونید مخاطب رو در کمتر از ۲-۳ دقیقه در جریان محتوای خبر و جزئیات کلیش قرار بدید.
- اخبار و بروزرسانیهای وبسایت: منظور از اخبار وبسایت مثلا در جریان گذاشتن کاربران در ارتباط با ویژگیهای جدید وبسایت، بروزرسانی ساختار، تخفیفها و… است. بسته به اینکه حجم ویژگیها و آپدیتهای وبسایت چقدر است، تعداد محتوای این نوع از مطالب میتواند متغیر باشد. اما حاشیه نوشتن و به موضوعات دیگه پرداختن توی این موضوع ممنوعه باید مستقیم و سرراست بنویسید و تمام.
- مقالات: مقالات هدف مشخصی دارن و اون آشنا کردن مخاطب با یک موضوع هستش. محتوای مقالات باید جامع، همه فهم و کاربردی باشه و برای این موضوع معمولا نیازه که کلمات زیادی رو بنویسد. ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه برای این نوع از محتوا میتونه خوب باشه.
- معرفی سرویس: اگر قصد معرفی یکی از سرویسهای وبسایتتان در بین دهها سرویس دیگر را دارید سعی کنید خلاصه بنویسید. از ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلمه استفاده کنید و مطمئن شوید که از عناوین زیر استفاده میکنید:
- عنوان و تگ لاین سرویس
- شرح کلی سرویس
- ویژگیهای آن
- سوالات متداول
- محصولنویسی: این مورد خیلی چالش برانگیزه و باید براساس نوع محصول و برند و… تعداد کلماتش رو تعیین کنید. بعضی از محصولها جزئیات بیشتری دارند و بعضی کمتر. مثلا یک لامپ ۱۰۰ ولتی مطمئنا از یک لپ تاپ گیمینگ ایسوس نیاز به محتوای کمتری برای معرفی داره. به همین دلیل در این مورد نمیشه نظر استانداردی رو ارائه داد.
نتیجهگیری
مطمئنا فاکتورهای خیلی زیادی برای تعیین تعداد کلمات یک محتوا وجود داره و باید براساس استراتژی محتوایی در نظر گرفته بشه. اما مواردی که من توی این مطلب گفتم در استانداردترین و البته کلیترین حالت ممکن بود و در واقع گایدلاین شخصی خودم رو باهاتون به اشتراک گذاشتم.
دیدگاهتان را بنویسید